More

  Fjalë të urta popullore, Mos i beso burrit që qan, kalit që djersitet, dhe gruas që betohet!

  • Hajnit i ka borxh edhe mbreti.

  • Ai që e ka provue din me të mësue.

  • Vena s’ka frena.

  • Zemra e gjanë e fiton dynjanë.

  • Atij që s’i mjafton toka, i mjafton vorri.

  • Burri i mirë flet një herë.

  • Atij i plasin sytë, e tjetri e pyet për vetullat.

  • Dy rrena sa nji trimni.

  • Kazani bosh tingëllon ma shume.

  • Burrin e njeh shoqnia, gruan e njeh shpia.

  • Drunin e shtremt e ndreq zjermi

  • Le të jetë oxhaku i shtremt, po tymi të shkojë drejt.

  • Me njoft vetin asht urti, me urdhnue vetin asht trimni.

  • Pak di ai që të gjitha ia tregon gruas

  • Shih rrethin, shihi shpinë, shihi nanën e merr t’binë.

  • Shtatin pyll e mendjen fyll

  • Zengjini tutet se fiket, fukaraja tutet se koritet.

  • Zoti na ka dhanë dy veshë e një gojë, me ndigjue ma shume se me fol.

  • Babën e mirë nderoje, babën e keq duroje.

  • Mos i beso burrit që qan, kalit që djersitet dhe gruas që betohet.

  • E keqja e ka gjethmone një “Pse”?

  • Edhe te parja që ke nxjerrë me djersë ka hise shejtani.

  • Gaca e baruti nuk rrinë bashkë.

  • Ai që nuk rrihet me fjalë, s’rrihet as me hu!

  • Çka bahet rrallë, bahet për mall.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here