Befasi njerëzore në Kryezi të Pukës

Kryeziu është një nga fshatrat më të bukur të Pukës me një ekonomi të begatë, me resurse në të gjitha fushat,  dhe tradita të shumta historiko – kulturore. Por çfarë ka të veçantë, fshati Kryezi në Pukë?

Cila është historia e familjeve ndër vite aty? A ruhen veshjet e grave Mirditore sot? (Ishte kusht me familjet që kërkonin bija mirditore, veshjen ta kishin gjithë jetën mirditore.)

Tonin Alia, flet për vëllazërinë e familjes Aliajt e Kryeziut, që janë trungu familjar, prej nga doli stërgjyshi i At Shtjefen Gjeçov Kryeziu dhe Ylli Rrapi, mjeshtër popullor në këtë fshat pse vendosi t’i bëjë varrin vetes?

By SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *