More

  Çamët e shpërnguljes në kampin e Elbasanit

  Botuar nga : Arben Llalla

  Kjo fotografi është në arkivin e Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës. Është dërguar këtu nga seksioni i fotografisë të Radio Tiranës, në vitet 1945. Fotografia është bërë nga UNRA.

  Shënimi shoqërues: Botohet për herë të parë.

  Personat që shihen i përkasin komunitetit çam të strehuar në kampin e Elbasanit. Pas fotografisë shënohet se këta njerëz me shëndet duken mirë, por vuajtjet dhe mungesa e ushqimit gjatë eksodit, i kanë dehidratuar trupat e tyre. Ndoshta dikush di më shumë rreth kësaj fotografie apo dikush atëherë fëmijë, sheh veten? (Dielli)

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here