Categories
Teknologji

Cilat janë fjalëkalimet më të përdorura në botë? Kontrolloni nëse jeni ju në këtë listë

Mundimi për të gjetur një fjalëkalim të fortë mund të jetë bezdisëse për të gjithë. Por nëse doni që emailet tuaja, bankat në internet dhe shumë llogari të tjera, të jenë të sigurta nga kthetrat e hacker-ave, do ju duhet të bëni një përpjekje.

NordPass, mjeti i menaxhimit të fjalëkalimeve nga ekipi pas NordVPN, bashkëpunoi me studiues të pavarur për të lëshuar studimin e tij të 200 fjalëkalimeve më të zakonshme të përdorura në 2023. Nga 20 fjalëkalimet më të zakonshme në botë, 17 mund të hapen në më pak se një sekondë, prandaj mendoni dy herë përpara se të vendosni të futni “123456” ose “fjalëkalimin” edhe më kreativ për të siguruar llogaritë tuaja në internet.

Për t’u siguruar që të dhënat tuaja të mbeten të sigurta, këtu janë 200 fjalëkalimet më të zakonshme në botë të vitit 2023 dhe sa kohë duhet për të thyer secilin prej tyre.

Këshilla

Ndryshoni rregullisht fjalëkalimet tuaja
Fjalëkalimet duhet të jenë të paktën 20 karaktere dhe të përfshijnë numra, shkronja të mëdha dhe të vogla dhe simbole të veçanta.
Përmbahuni nga përdorimi i informacioneve si ditëlindjet, emrat ose fjalët e zakonshme.
Mos përdorni të njëjtin fjalëkalim për më shumë se një site.
Kaloni te çelësat e kalimit ku mund të përdorni një gjurmë gishti, skanim të fytyrës ose pin për të hyrë në një pajisje ose aplikacion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *