More

  Foto historike: Kur Sheshi Skënderbej ishte ende një gropë pa emër

  Sheshi Skënderbej është sheshi në qendër të Tiranës.

  Sipas shifrave të fundit ai është afërsisht 40 000 m² dhe është sheshi më i madh i Shqipërisë.

  Kjo foto e rallë botuar nga DITA tregon sheshin Skënderbej në fillimet e tij, kur nuk kishte as emrin dhe as pamjen e sotme.

  Këtë emër e ka marrë në vitin 1968 ku në krah të tij u vendos monumenti i Skënderbeut mbi kalë.

  Ky monument zëvendësoi shtatoren e Stalinit.

  Në këtë foto, sheshi ende nuk ka marrë formë.

  Sot sheshi rrethohet nga Pallati i Kulturës, Hotel Tirana, Muzeu Kombëtar dhe Banka e Shqipërisë.

  Sheshi Skënderbej është sheshi në qendër të Tiranës.
  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu