Categories
Shëndeti

Fruta dhe perime, sa më shumë të konsumoni më të lumtur jeni

Lumturia është tek pemët. Një studim tek më shumë se 45 mijë individë tregon që mirëqënia individuale emocionale rritet me konsumin e frutave dhe perimeve çdo ditë.

Lumturia është tek pemët. Një studim tek më shumë se 45 mijë individë tregon që mirëqënia individuale emocionale rritet me konsumin e frutave dhe perimeve çdo ditë.

E realizuar nga University of Leeds dhe University of York në Britaninë e Madhe, studimi është publikuar në revistën Social Science and Medicine.

Ekspertët kanë analizuar kampione nga burime të ndryshme, mes të cilave edhe dietat, stili i jetës, sjellja e njerëzve dhe shëndeti.

Shkalla e lumturisë tuaj rritet nëse ju konsumoni çdo ditë fruta dhe perime. Studimi zbulon gjithashtu që kënaqësia për jetën përmirësohet dukshëm nëse dyfishoni konsumimin e 5 porcioneve të këshilluara në 10.

’Rezultatet tona dëshmojnë se konsumimi i frutave dhe perimeve i bën mirë shëndetit fizik për një kohë të gjatë, po edhe atij mendor’, shkruajnë autorët e studimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *