More

  Hartë e veçantë e Shqipërise në dokumentet britanike nga viti 1820!

  Një hartë e veçantë gjendet në dokumentet britanike, e vjetër rreth dy shekuj, e cila është emëruar: Map of Albania, pra quhet Harta e Shqipërisë.

  Përpara viteve të krijimit të Greqisë shtet i pavarur. Kjo hartë është publikuar me 1820, por që i përket një kohe edhe më përpara këtij viti, nga një libër i një britaniku që kishte vizituar këto vende.Si kanë pas qenë emërtimet, toponimet shqiptare dhe ndarjet administrative apo krahinat shqiptare.

  Kemi emërtime si këto Muzakëria, Toskëria, Delvina, Koniza … dhe disa emra qytetesh që sot nuk njihen apo përdoren më.

  Kemi dhe emrin e krahinës Çamëria. Harta është e Shqipërisë së Jugut e vitit 1820!

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu