Categories: E ArdhmjaTeknologji

IPhone 11: një revolucion në kamera

Apple thuhet se po përgatit një mori telefonash për lançim në shtator. Dhe një nga thashethemet më të çuditshme që rrethon iPhone është se mund të ketë të paktën tre lente në kamerën e tij, megjithëse ende nuk është plotësisht e qartë se për çfarë.

Instalimi i trefishtë i kamerës në pjesën e prapme të iPhone 11 mendohet të jetë konfiguruar në një sipërfaqe tërësisht të sheshtë.

Në imazh, ato tre lente dhe format e tyre mund të shihen, edhe pse vizatimi që tregon skemën thotë se lentet nuk mund të shihen.

Si dhe lentet, ka vrima që mund të ‘strehojnë’ një mikrofon dhe një blic.

Fotot u ndanë në Twitter nga llogaria @laobaiTD, e cila ka ndarë në mënyrë legjitime imazhe të tilla edhe në të kaluarën.

Ato u përshkruan si një “New iPhone XR” por nëse kjo është e saktë, ka të ngjarë t’i referohet telefonit që do të marrë vendin e XR si pjesa më e lirë dhe e mesme e linjës së vitit të ardhshëm.

Megjithatë, telefoni i këtij dizajni mendohet të jetë iPhone 11, apo çfarëdo që përcillet me emrin aktual të iPhone XS.

Versioni i ri i XR pritet të ketë vetëm dy kamera në pjesën e prapme, një shtesë në krahasim me paraardhësin e saj dhe numrin e njëjtë si telefonat premium në linjë.

Ende nuk është e qartë se çfarë do të bëjë Apple me shumëllojshmërinë e gjerë të kamerave në iPhone 11: thashethemet kanë sugjeruar se një shtesë mund të përdoret për karakteristika të shtuara të realitetit, ose për përmirësimin e performancës së telefonit në situata që në të kundërt do të ishin të vështira për t’u fotografuar.

Dy lente në XS dhe me sa duket në versionin e ri të XR kanë një kënd të gjerë dhe një tjetër më shumë zmadhim (zoom) në lente.

Të gjithë telefonat pritet të mbërrijnë në shtator, kur Apple tradicionalisht lëshon celularët e saj të rinj.

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Kush ishte AKILI ? Vetëm gjuha jonë Shqipe, di të zgidhë enigma të tilla!

Nga Aleksandër Hasanas (Mili Butka) Kush ishte AKILI dhe pse quhej ashtu? Vetëm gjuha jonë…

19 hours ago

Shqipja, nëna e gjuhëve indo-evropiane

Në librin e saj “Roli pellazgo-ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve” historiania Elena Kocaqi…

23 hours ago

Lufta e Trojës ishte luftë Pellazgo – Ilire

HISTORIA FLET NËSE DIJMË TA SHKRUAJMË Lexim i librit, të Prof. as. dr. Elena Kocaqit…

1 day ago

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

4 days ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

4 days ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

6 days ago