Revista “Le Monde Illustrae” pasqyron traditën tonë: Gratë shqiptare me kostumet popullore

Foto e vitit 1880 e botuar në revistën “Le Monde Illustrae ”, pjesë e koleksionit të shkrimtarit francez Fortune Louis Meaulle, janë paraqitur veshjet kombëtare të grave shqiptare të stolisura me elementë të kulturës shqiptare.

Kjo revistë ka publikuar këtë foto që daton para shume vitesh, duke paraqitur gratë shqiptare me kostumet popullore sipas krahinave dhe besimeve fetare në Shqipëri, tregon shqip.info

Kjo foto sot është pjesë e arkivave të Bibliotekës Nacionale të Francës.

By SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *