Categories
Lajme

Rudina Hajdari flet si kryetare e PD e sulmon Berishën, Bashën e Kryemadhin

Deputetja e PD-së Rudina Hajdari e ka nisur fjalën e saj sot në Kuvend duke diskutuar për Reformën Zgjedhore, e cila pret ende PD-në.

‘’Komisionit të reformës zgjedhore i ka mbaruar mandati, që në datën 21 shkurt pa bërë asgjë, ju nuk e keni bërë marrëveshjen me oppzitën e re që është këtu sot.

Erdhi si erdhi puna kjo është një gjë që i përket së shkuarës, ne duhet të ecim para, por më erdhi keq që deklarata e Gjiknurit është ajo cka ndodh në 30 vitet e fundit.

Gjiknuri pa pikë turpi pa pikë trupi i shtriu dorën opozitës duhet të bëheni pjesë.

Ku është dëgjuar kjo që një ish-deputet të jetë bashkëkryetar i një komisioni parlamentar?! Për qytetarët e thjeshtë po ju them në mënyrë të hapur se cfarë po ndodh këtu në mënyrë të heshtur.

Është propozim i drejtpërdrejtë ndërkombëtar për plotësimin e kërkesave, po i shtrijmë dorën opozitës që është jashtë parlamentit, po kalojmë një reformë zgjedhore që nuk ka asnjë ndryshim por na bën më të bukur, por në thelb nuk kanë ndryshim përsa i përket votuesve. Reforma e 2008-tës na ka çuar ne në këtë pikë, ka minuar demokracinë e shqipërisë.

Ky komision duhet të vazhdojë me këta deputetë dhe sduhet të kenë aspak frikë dhe ju duhet të shpalosni mendimin tuaj përsa i përket Reformës Zgjedhore dhe unë do të propozoj se çfarë duhet të ndodhë në muajt e ardhshëm.

Propozimet që duhet të bëhen për parazitët politikë, duhet të kenë dhe lirinë e tyre dhe nuk duhet cënojnë parimet deokratike.

Marrëveshja e 2008 ka kërkuar monopol bipartiak, duke mos u lënë deputetëve asnjë hapësirë. Unë si deputete do të kërkoj ndryshim esencial të ligjit të partive politike, transparenca e financimeve të partive politike duhet të bëhet në mënyrë të padiskutueshme”, u shpreh Hajdari në fjalën e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *