Shqipëria, do të duhej të hap konsullatën në Sanxhak dhe në Luginën e Preshevës!?

Shqipëria, ka obligim moral e kushtetues të brengoset edhe për shqiptarët jashta shtetit administrativ, ku shqiptarët në Serbia kan organizuar Referendumin e Krahinës së Sanxhakut, mbajtur më datën 25,26 dhe 27 tetor 1992.

Kurse përveqë Referendumit të Krahinës Shqiptare në Serbi, mbajtur më datën 1 e 2 mars 1992, është edhe kryengritjen e armatosur ku përmesë Ushtrisë Çlirimtare të Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit,është sakrificë e kësaj krahine për realizim të drejtës së këtij Referendimi.

Shqipëria, ende nuk ka krijuar asnjë fondë, kurse Republika e Kosovës tani ka fondin për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc.

Kurse të pa mbështetur mbesin shqiptarët në Sanxhak.

Publikisht apeloj se Shqipëria, është momenti fundit që të angazhohet seriozisht, dhe të hap konsullatë si në Sanxhak dhe në Luginën e Preshevës, që kjo të ndihmonte mjaftë.

Konsullata shqiptare, do të duhej të hapet në Luginën e Preshevës, para se të pësoj si Sanxhaku.

Këto dy Krahina jan Rajonet më të pazhvilluara ekonomikisht dhe më të diskriminuara në gjithë Evropën.

Shkruar nga: Refik HASANI


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *