Categories
Kulturë

Përkujtohet ideologu i Rilindjes Kombëtare, Jeronim De Rada

Më 28 shkurt të vitit 1903, ndërroi jetë ideologu i Rilindjes Kombëtare, Jeronim De Rada. Jeronim de Rada u lind më 19 nëntor 1814, në një katund të vogël të Kalabrisë të quajtur Macchia Albanese. Pasi kreu kolegjin e San Benedeto Ullanos, studioi për drejtësi në Universitetin e Napolit. Në vitin 1836, kur ishte 22 […]

Categories
Poezi Shqip

Luleve qe valvit era

Fryu era e malevedhe rrëzoi hijen e lisit:gjaku im mbetet lumit t’Vodhit!Ushtarë, m’hapni shtatorenqë të shoh edhe një herëShkodren dhe time motërte dritarja përkundruall.Më atje nuk do të zgjohemLuleve që valvit era,posi valë që s’kanë mbarimDo të mblidhen shokët mbrëmjesbrenda vatrash në atdhe:Unë i lë si ëndërzë. Jeronim De Rada