Tag: Robot

  • Shpiket roboti që tërheq avionë

    Shpiket roboti që tërheq avionë

    Roboti katërkëmbësh, në gjendje të tërheqë një miniaeroplan prej tre tonësh, është italian. I dizenjuar për të ndihmuar njerëzit në situata emergjente, si tërmetet dhe zjarret, quhet HyQReal dhe u krijua nga Instituti Italian i Teknologjisë (IIT) dhe kompania Moog me mbështetjen e fondeve të BE, si pjesë e projektit Echord. Roboti u paraqit në…