More

  WikiLeaks njofton lajme të këqija për përdoruesit e iPhone

  Menyrat e përgjimit të ndërmarra nga CIA mund të sabotohen pas publikimeve të fundit të Wikileaks, që tregonin teknikat e hakerimit.

  Në një deklaratë te bërë nga WikiLeaks thuhet se teknologjia e krijuar nga CIA është projektuar enkas që të instalohet fizikisht në iPhonët e rinj.

  Në deklaratë thuhet: Është e mundur që shumë prej sulmeve të CIA-s në aspektin e qasjes fizike të jenë përdorur për të infektuar prodhimet e kompanisë në fjalë.”

  WikiLeaks”, pretendon gjithashtu se CIA-s disponon aftësinë për të vënë në përdorim kode nëpërmjet një USB-je, kur një kompjuter “Mac” është në proces hapjeje.

  Kjo lejon që përdoruesi të anashkalojë fjalëkalimet dhe të ngarkojë programin e hakerimit.

  Në një deklaratë të mëparshme të bërë nga “WikiLeaks” u hodhën dyshime se publikimi i disa informacioneve mbi një program të madh hakerimi, mund të ishte përdorur nga CIA.

  Në dokument pretendohej se CIA është e pajisur me programe hakerimi që ndërhyjnë në sistemet e shteteve të tjera, përfshirë Rusinë, që mundëson lënien e “gjurmëve të rreme dixhitale” për të çorientuar hetuesit.

  Latest news

  Related news

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here