Categories: Tv & Filma

Aida Shtino, kritikon ashpër median shqiptare, bën deklaratën e papritur

Gazetarja Aisa Shtino në një intervistë për Dosja.al është shprehur se drejtues mediash në vendin tonë janë të shitur te pushteti.

Ajo thekson se formatet televizive po shkojnë drejt falsitetit dhe fryrjeve boshe. Sipas saj nuk kanë përmbajtje.

Nuk e di por me keqardhje e them se në vend të përmiresohet gjendja e televizionit dhe formateve televizive, për mua ato po shkojnë drejt falsitetit dhe fryrjeve boshe. Mungon përmbajtja. Mungojnë gjerat e bëra me shpirt dhe pasion. Formate televizive që kopjojnë njëra- tjetrën… Unë jam gazetare dhe kur shikoj që ekranet janë mbushur me njerez që dalin e flasin për gazeterinë, por që nuk dinë parimet bazë të saj, ndjej një trishtim në shpirt. Gazetarë që publikojnë lajme pa i verifikuar, për të bere sa më shumë klikime. Imagjinoni para një viti më bënë te vdekur dhe kete lajm e pasqyruan të gjitha portalet edhe me seriozet ne vend, aq sa m’u desh për dy javë rrjesht të qetesoja familjarët e mi, si dhe t’u pergigjesha njerëzve te ndryshem qe pyesnin se si isha… Drejtues mediash të shitur tek pushteti. Sigurisht që ka edhe media apo gazetarë edhe emisione që përpiqen të ruajnë përmbajtjen dhe të trasmetojnë vlera tek publiku, por gjithsesi ato janë te pakta.

“Njerëz të Humbur” ndiqej nga publiku i gjerë, sepse bëri revolucion në mediat shqiptare. Ai emision falë punës , përkushtimit të gjithë stafit brenda Shqiperisë edhe jashte saj u kthye në fenomen dhe nuk ngeli në kufijte e nje studio televizive, por i kapërceu kufijte dhe u bë mbarëkombetar. Për mua ky është televizioni dhe kjo është gazetaria. Kryesorja në këtë bote është misioni qe t’i ke marrë përsipër të realizosh dhe misioni i secilit nga ne nëpërmjet punës tonë, përpjekjeve , përkushtimit, vlerave , dinjitetit , është që ta bejmë Shqiperinë një vend me të mirë për të jetuar!

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

2 days ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

2 days ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

4 days ago

Gjuha shqipe është themeli i tezës së autoktonisë së shqiptarëve

Gjuha ka qenë e mbetet një nga treguesit më parësor në formimin dhe natyrisht edhe…

4 days ago

Gjirokastra – E vërteta e emrit të saj – Etimologji

Fillimet e këtij qyteti të lashtë historik mendohet nga historianët e shumtë të jetë pas…

4 days ago

Përse Flamuri Kombëtar grek nuk i përket asnjë simboli të lashtë historik?

Grekët ishin një fis pellazg? Në se po, atëhere le të heshtin dhe të pranojnë…

6 days ago