Më shum

  Birra e së ardhmes? Zbuloni si do jetë ajo

  Birra e së ardhmes do të ketë më pak ndikim në mjedis dhe do të jetë më fitimprurëse për kultivuesit që furnizojnë numrin një përbërës të saj: thekrën.

  Dhe mbi të gjitha kjo thekër do të jetë italiane, ndërkohë që tani 97% e thekrës së përdorur nga birraritë kombëtare, importohen.

  Këto blerje në tre varietete arrijnë një vlerë totale të vlerësuar në 300 milionë euro në vit.

  Në Terracinë, në jug të Lazios, një grup të rinjsh të diplomuar në inxhinieri dhe kërkime bujqësore kanë filluar një eksperiment hidroponik (jashtë tokës) të thekrës.

  “Një kulture që nuk kërkon tokë, sepse bima rritet katër herë më shumë në substratin e vet dhe na lejon të prodhojmë katër herë më shumë duke e përgjysmuar konsumin e ujit’’, shpjegojnë inxhinierët.

  Të korrurat do të jenë dy herë në vit duke siguruar një përfitim më të madh edhe për zinxhirin e furnizimit bujqësor.

  “Ne po kërkojmë gjithashtu partnerë për Afrikën që ka zona me klimë ideale për kulturën hidrolupol. Për zhvillimin e kultivimit nuk kemi nevojë për dimër sepse temperaturat atje janë nga 14 në 30 gradë”, përfundojnë ata.

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here