Më shum

  David Arianiti, Iliro-Arberi/shqipëtar në shërbim të Perandorisë Bizantine !

  Shkruan: Shqipe HOXHA

  David Arianiti ishte një komandant i Larte i hershem i Bizantit i shekullit të 11.

  Origjina e mbiemrit Arianiti është Arya emri i një fisi të vogël ilir, të Arinistae /Armistae.

  Shuteriqi, Dhimitër (2012). Zana Prela, ed. Aranitët: Historia – Gjenealogjia – Zotërimet. Toena. pp. 20–9, 50–1. ISBN 978-99943-1-729-5.

  Konventa Naroniane, e përcakton këtë popull si Arnistii (Arinistae) nga hidronomi Arion-.Plin. NH

  Emri “Ar [e] ianites” konsiderohet të ketë qenë me origjinë shqiptare.

  Schramm, Gottfried (1994). Anfänge des albanischen Christentums: die frühe Bekehrung der Bessen und ihre langen Folgen. Rombach. ISBN 9783793090830. Ja, schon früher war einer arbanitischen Familie offenbar der Aufstieg in die Reichsaristokratie gelungen, wenn mit Recht aus dem Namen der Familie der Arianitai auf albanischen Ursprung geschlossen wurde. Der Patrikios David Arianites sah sich .
  David konsiderohet të jetë anëtari i parë i klanit Arianiti, i cila ishte aktivë në Shqipërinë mesjetare, por lidhja nuk mund të verifikohet për shkak të mungesës së burimeve.

  Shuteriqi, Dhimitër (2012). Zana Prela, ed. Aranitët: Historia – Gjenealogjia – Zotërimet. Toena. pp. 20–9, 50–1. ISBN 978-99943-1-729-5.

  Nga fundi i 13-të / dhe në fillim të shekullit të 14 në Shqipëri, Familja Arianiti ka prodhuar disa sundimtarë të rëndësishme (shih familjen Arianit).

  Jeffreys, Elizabeth; Haarer, Fiona K. (2006/01/01). Punimet e Kongresit të 21-të Ndërkombëtar të Studimeve Bizantine: London, 21-26 shtator 2006 Ashgate Botimet, Ltd. ISBN 9,780,754,657,408th

  Arianiti skulpturë
  Angjelina Arianiti

  Latest news

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Related news

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here