Më shum

  Gjyqtarë… robotë?

  Robotë asistentë për të zëvendësuar magjistratët dhe zhbllokuar kaosin për një funksionim sa më efikas të gjykatave.
  Emergjenca e inteligjencës artificiale po krijon shqetësim në Francë, e cila po përgatitet t’i besojë disa dosje të vogla robotëve.

  ”Ky është një rrezik për drejtësinë, një robot nuk ka ndjeshmërinë e njeriut, asnjë nuk do të zëvendësonte qenien njerëzore”, pohon Marie-Aimee Peyron, me profesion avokate, në Paris.

  Koncepti i robotit-gjyqtar vjen nga Estonia, e spikatur prej kohësh si një shtet pionier i teknologjive dixhitale dhe me shumë mundësi është më e avancuara në fushën e inteligjencës artificiale (IA) e zbatuar në botën e ligjit.

  ”Ne jemi nisur nga raportet zyrtare, ndërkohë që gjykatës i duhej shumë kohë në dispozicion për të trajtuar çështjet e vogla’’, sqaron për median, Ott Velsberg, i cili drejton këtë projekt novator në Ministrinë e Çështjeve Ekonomike dhe Komunikimit të Estonisë.

  Latest news

  Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut

  Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut Nga: Haxhi MEHMETAJ, arkeolog Nga ky mbishkrim kuptojmë që kemi të bëjmë më një monument varri të...

  Lajm i mirë për emigrantët shqiptarë në Angli, kandidati për kryeministër ka vetëm 2 kushte për leje qëndrimi

  Boris Johnson kandidatit kryesor për t’i zënë vendin kryeministres së dorëhequr Tereza May ka dhënë një lajm të mrekullueshëm për të gjithë emigrantët që...

  Nipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor

  Kërkojmë ndihmën e SPAK të vendosë drejtësiNipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor Nga : Kadri Malka Në të vërtetë,...

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën ma dëgjoni. Të bashkohemi për këtë komb ku i...

  Related news

  Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut

  Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut Nga: Haxhi MEHMETAJ, arkeolog Nga ky mbishkrim kuptojmë që kemi të bëjmë më një monument varri të...

  Lajm i mirë për emigrantët shqiptarë në Angli, kandidati për kryeministër ka vetëm 2 kushte për leje qëndrimi

  Boris Johnson kandidatit kryesor për t’i zënë vendin kryeministres së dorëhequr Tereza May ka dhënë një lajm të mrekullueshëm për të gjithë emigrantët që...

  Nipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor

  Kërkojmë ndihmën e SPAK të vendosë drejtësiNipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor Nga : Kadri Malka Në të vërtetë,...

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën ma dëgjoni. Të bashkohemi për këtë komb ku i...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here