Koronavirusi/ Apple paraljmëron mungesë stoqesh iPhone prej uljes së prodhimit në Kinë

Gjigandi amerikan i teknologjisë Apple tha se nuk pret të arrijë pritshmëritë e tremujorit të dytë si për të ardhurat ashtu dhe për prodhimin global të celularëve të saj iPhone prej uljes së prodhimit dhe kërkesës në Kinë si pasojë e epidemisë së koronavirusit.

Kompania tha se situata ka shkaktuar një deficit madhor prej $4 miliardë prej pasigurisë së koronavirusit.

Apple tha se është në mes të një “kthimi të ngadaltë drejt kushteve normale pas pushimeve të zgjatura të Vitit të ri Hënor në Kinë. të gjtiha fabrikat e prodhimti të iPhone në vend janë rihapur, por përsëri prten mangësi në furnizmin global me celularë”.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *