Majlinda Kelmendi e Akil Gjakova sportistët më të mirë të vitit 2019

Xhudistët Majlinda Kelmendi e Akil Gjakova janë shpallur sportistët më të mirë të vitit 2019 nga KOK-u, në ceremoninë e mbajtur të enjten mbrëma.

Majlinda e ka fituar çmimin për herë të tretë, ndërsa Akili për herë të dytë.

“Falenderoj KOK-un për çmimin, veçanërisht falenderoj Toni Kukën dhe Agron Kukën për mbështetjen e tyre dhe punën e palodhshme. E falënderoj edhe Marius Vizerin, të parin e IJF-së. Është nder që e kemi këtu. Keni bërë shumë për sportin e xhudos dhe Kosovën, president Vizer. Pa ju nuk do të ishte e mundshme. Do të jemi gjithnjë mirënjohës për atë që keni bërë për ne”, ka thënë Akil Gjakova.

Majlinda gjatë vitit 2019 ka pasur suksese tjera kulmore dhe ishte e pakonkurrencë për sportiste të vitit.

“Falenderojë KOK-un për çmimin. Secili çmim me gëzon, pavarësisht sa kam fituar. Nder dhe kënaqësi që kemi mysafir personin që është përgjegjësi kryesor që Kosova i ka të gjitha medaljet në sport. Është presidenti i Federatës Ndërkombëtare të Xhudos, Marius Vizer që na ka përkrahur jo vetëm ne xhudistët por të gjithë sportistët”, ka thënë Majlinda. Ajo më pas ka falenderuar Vizerin, që ka ardhur në Kosovë për të zbuluar shtatoren e Majlindës në Pejë. Shtatorja për kampionen olimpike është punuar me kërkesë të IJF-së, përkatësisht presidentit Vizer, mikut të madh të Kosovës.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *