Më shum

  Mollët e Korçës i hanë bagëtitë

  Në Dvoran të Korçës, bagëtitë këtë dimër po ushqehen me mollë!

  Banorët e fshatit po ushqejnë kafshët me prodhimin që nuk arrijnë ta shesin për shkak të mungesës së tregut dhe çmimit të ulët.

  BanorMe 100 lekë të vjetër. 

  Fermerët flasin për tonelata prodhim që ka mbetur stok në oborret familjare.

  Një pjesë e mirë e prodhimit tashmë është dëmtuar dhe kalbur edhe si pasojë e dimrit të ftohtë.

  Thuajse i gjithë fshati me 500 shtëpi është orientuar drejt frutikulturës.

  Por me çmimin që kanë shitur, thonë se nuk nxjerrin as shpenzimet dhe po shkojnë drejt falimentimit.

  Ndaj disa kanë nisur ti presin pemët, e të tjerë i kanë lënë pa vjelur.

  Mungesa e tregut dhe çmimet nën kosto janë problematika të vjetra për kultivuesit e mollës në Korçë që ankohen për mungesën e mbështetjes së shtetit me politika

  Latest news

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Related news

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here