Nations League/ Shqipëria dhe Kosova mësojn kundërshtarët

Gjatë ditës së sotme është mbajtur edhe shorti për të grupet e Ligës së Kombeve në Amsterdam.

Interes të lartë ka pasur për këtë hedhje shorti, ku Kombëtaret do të njiheshin me kundërshtarët e tyre për edicionin 2020/2021 të këtij kompeticioni. Pjesëmarrëse në Ligën e kombeve është edhe Shqipëria dhe presidenti i FSHF-së, Armand Duka, ka prirë delegacionin që ishte i pranishëm në Amsterdam për të ndjekur nga afër ndarjen e grupeve.

Ndërkohë sipas goglave, Shqipëria rrezikoi seriozisht një përballje me Kosovën. Kuqezinjtë dhe Greqia ngelën si dy nga rivalët në grupin e dardanëve, por gogla e zgjedhur për grupin e Kosovës do të ishte Greqia, ndërsa Shqipëria shkoi në grupin C në C4.

Grupimet përfundimtare për Ligën e Kombeve 2020-21

League A

Group A1: Netherlands, Italy, Bosnia and Herzegovina, Poland
Group A2: England, Belgium, Denmark, Iceland
Group A3: Portugal, France, Sweden, Croatia
Group A4: Switzerland, Spain, Ukraine, Germany

League B

Group B1: Austria, Norway, Northern Ireland, Romania
Group B2: Czech Republic, Scotland, Slovakia, Israel
Group B3: Russia, Serbia, Turkey, Hungary
Group B4: Wales, Finland, Rep of Ireland, Bulgaria

League C

Group C1: Azerbaijan, Luxembourg, Cyprus, Montenegro
Group C2: Armenia, Estonia, North Macedonia, Georgia
Group C3: Moldova, Slovenia, Kosovo, Greece
Group C4: Kazakhstan, Lithuania, Belarus, Albania

League D

Group D1: Malta, Andorra, Latvia, Faroe Islands
Group D2: San Marino, Liechtenstein, Gibraltar

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *