More

  Po ku ka si ti, o Shqipëria ime

  Një nga dy këngët që fitoi çmimin e dytë në festivalin e 19-të të Këngës

  Kjo këngën erdhi në dhjetor të vitit 1980 përmes zëri të mrekullueshëm të Vaçe Zelës,

  Teksti i Këngës:

  E i fortë po shndrit ai diell
  dhe burimi këngës lugjeve i përcjell.
  E i fortë po ngroh ky diell
  edhe trimat nëpër mend mi sjell,
  mi përkëdhel.

  Nga ky diell i kohës sime
  shndrisin shekujt në agime
  dhe naganti i shqiptarit zjarr flakëron!

  (x2)

  Po ku ka si ti, o Shqipëria ime,
  Moj fisnikja përmbi gur.
  Rrjedh në këngë e ligjërime,
  ballëlarta me flamur!

  E i fortë po bien ai terr

  dhe lahuta tingujt mi çon larg,
  i përcjell.
  E i forte po bjen ai terr,
  partizanët nëpër mend mi sjell,
  po mi sjell.

  Nga ky zë i tokës sime
  flasin shekujt me gjëmime,
  edhe krisma e shqiptarit rrjedh
  brez më brez.

  (x2)

  Po ku ka si ti, o Shqipëria ime,
  Moj fisnikja përmbi gur.
  Rrjedh në këngë e ligjërime,
  ballëlarta me flamur!

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here