Categories
Shëndeti

Shafrani, bima e mrekullive edhe Erëza më e shtrenjtë në botë që lufton sëmundjet më të rrezikshme!

Shafrani është i njohur që prej 3000 vitesh dhe sot ai përdoret për kurimin e më shumë se 90 sëmundjeve. Nxehtësia e tij është më fortë se shtrëngimi i tij, vaji i tij është qetësues.

Nëse përzihet me bimë tjetër, atij jo vetëm nuk i humbet asgjë, por është ruajtës dhe forcon organet e brendshme të njeriut. Shpërbërës i tumoreve dhe heqës i puçërrave.

Shafrani në fakt është pistili që nxirret nga lulet e Shafranit. Nxjerrja bëhet me dorë dhe me kujdes nga njerëz me përvojë. Lloji më i mirë është ai që kultivohet në Iran. Që të përfitohen 500 gram Shafran, duhen mbledhur 70 000 lule të shëndetshme dhe pa insekte.

Pjesa që përdoret janë pistilet e lules (me ngjyrë të kuqe në portokalli dhe kanë një shije të veçantë).

Elementet kryesore të bimës janë: Crocin, Picrocrocin, B-Carotenes, Lycopene, Zeaxanthin, A- Aarotines, si dhe elementi Safranal.

Dobitë shëndetësore të shafranit

Luan rol të rëndësishëm për forcimin e kujtesës dhe kurimin e sëmundjeve autoimune.

Përdoret për kurimin e disa gjendjeve të epilepsisë, konsiderohet si qetësues dhe aktivizues i sistemit nervor qëndror.

Forcon zemrën, lufton arteriosklerozën dhe çrregullimet e rrahjeve të zemrës; nga shumë mjekë konsiderohet si shpresë e madhe dhe e sigurtë për uljen e kolesterolit.

Ndalon përhapjen e qelizave kancerore, kjo sepse ai ka përmbajtje të lartë të Crocin, Crotecin, Picrocrocin.

Shafrani përmban anti-okside të cilat e mbrojnë trupin nga shumë lloje sëmundjesh, kjo për shkak të fuqisë që ka kjo bimë në përqëndrimin e kurimit të sëmundjes që në rrënjë.

Shafrani kuron fryrjen e barkut dhe çrregullimet e tretjes.

Ndalon formimin e tumoreve të reja, ndihmon edhe në ndalimin dhe mbledhjen e tumoreve që janë prezente në trup.

Stimulues i stomakut. Përdoret për qetësimin e çrregullimit të stomakut, uljen e gazrave të stomakut.

Kuron Astmën.

Kuron Depresionin.

Ndalon ngrirjet, ngërcet dhe spazmat muskulare.

Djersitës dhe ndihmon në uljen e temperaturës.

Shton energjinë e trupit dhe forcon shqisat e dëgjimit, shikimit, shijes, prekjes, etj.

Rrit fuqinë seksuale.

Qelizat e syrit që janë të domosdoshme për të parë i bën më elastike, më të forta dhe më rezistente ndaj sëmundjeve.

Lufton dhembjet e kokës dhe migrenën.

Konsiderohet si qetësues i gjëndjes shpirtërore, largon stresin dhe frikën.

Lufton shenjat e plakjes, kjo sepse lënda anti-okside që përmban shafrani, lufton prishjet që shkaktojnë elektronet e lira, që merren nga ngrënia e ushqimeve me yndyrë.

Ndihmon në mjekimin e acarimit të organeve të frymëmarrjes, acarimin e laringut.

Kuron dhe qetëson kollën e thatë dhe ftohjet.

Shafrani dallohet për dobitë e tij estetike të mrekullueshme. Nëse e përdor vetëm një herë, do doje ta përdorje çdo ditë kur dallon ndikimin e tij mbi lëkurë, për:

Për shkëlqimin dhe butësinë e lëkurës.

Për largimin përfundimisht të puçërrave të rinisë.

Për largimin e njollave të errëta nga fytyra.

Si maskë për ushqyerjen e lëkurës.

Për fytyrë të ndritëshme.

Për njësimin e ngjyrës së lëkurës dhe ruajtjen e saj.

Kurimin e rënies së flokëve.
Rinovimin e qelizave të lëkurës.

Dobi të shafranit në kurimin e sëmundje shpirtërore:

Shpërbën magjinë e ngrënë, me lejen e Zotit.

Ndalon epilepsinë që pas ditës së tretë të përdorimit.

Shpërbërjen e disa llojeve të magjisë duke u larë me ujin e tij ose duke e pirë.

Kuron syrin e keq dhe smirën.

Shafrani përdoret si erëz në ushqime të ndryshme, jo vetëm për shijen e tij të vecantë por ai i jep ushqimit aromë dhe ngjyrë të florinjtë shkëlqyese.

Ajo çfarë mund ta bëjë të vështirë përdorimin e kësaj bime, është çmimi i saj, pasi një kilogram Shafran i pastër kushton rreth 15 mijë dollarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *