SHBA: 16 milionë persona pretendojnë se janë të papunë

Autoritetet në Shtetet e Bashkuara kanë bërë të ditur se edhe 6.6 milionë persona kanë bërë kërkesë për përfitime shtetërore, pasi kanë humbur vendet e punës.

Kjo shifër e dërgon në 16 milionë numrin e personave të papunë në SHBA, shifër e pashembullt deri më tani.

Për dallim nga këto të dhëna, si pasojë e krizës financiare të vitit 2008, patën humbur vendet e punës nëntë milionë persona.

Sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins, aktualisht në SHBA është raportuar për 432,438 të infektuar dhe 14,808 të vdekur.

Në gjithë botën nga sëmundja, Covid-19, që shkakton koronavirusi janë infektuar afro 1.5 milion persona.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *