Categories
Kulturë

Gjirokastra “enigmatike” ndërsa mbështillet nga mjegulla

Konkursi ndërkombëtar “Wanderlust in Albania”, megjithëse i zhvilluar disa muaj më parë, solli materiale filmike dhe fotografi të cilat vazhdojnë të na mrekullojnë me bukuritë që ofron Shqipëria. Magjepsëse është edhe fotoja që ndau së fundmi në rrjetet sociale, Agjencia Kombëtare e Turizmit. Fotoja e realizuar nga Raimond Kola, tregon kështjellën e Gjirokastrës dhe një […]

Categories
Lajme

“Greqishtja është gjuha e bukës për shqiptarët”, tjetër skandal në Universitetin e Gjirokastrës

Sot në Universitetin “Eqrem Çabej” në Gjirokastër është mbajtur një takim me rastin e ditës botërore të gjuhës greke, ku merrnin pjesë zyrtarë e akademikë nga të  dy vendet fqinje, si dhe konsulli i Greqisë në Gjirokastër. Deri këtu s’ka asgjë të keqe. Është krejt normale të ketë organizime të tilla në aulat universitare dhe […]