Tag: makina elektronike

  • VW planifikon prodhimin e 22 milionë veturave elektrike

    VW planifikon prodhimin e 22 milionë veturave elektrike

    Prodhuesi gjerman i automjeteve ”Volkswagen” (VW) njoftoi se planifikon të prodhojë në 10 vitet e ardhshme 22 milionë makina elektrike dhe të ulë emetimet e dyoksidit të karbonit me 30 për qind. Ky është një plan ambicioz, pasi VW vitin e kaluar prodhoi më pak se 50 000 automjete, të cilat kanë vetëm bateritë. Kompania…