Opera e parë shqiptare “Mrika” e kompozitorit të shquar shqiptar Prenk Jakova

Opera e parë shqiptare “Mrika” e kompozitorit të shquar shqiptar Prenk Jakova (1917–1969) me libret të shkrimtarit Llazar Siliqi, u shfaq më 1 dhjetor të viti 1958 në Teatrin Migjeni të Shkodrës. Ishte opera më katër akte dhe e vënë në skene nga regjisori Andrea Skanjeti. Këtë vepër që ishte një proces krejtësisht i ri,… Continue reading Opera e parë shqiptare “Mrika” e kompozitorit të shquar shqiptar Prenk Jakova