Categories
Të gjitha

Gjuha e Naimit është gjuhë e mallit dhe dashurisë për gjithçka që frymon shqip

Nga : Lirim Gashi Naimi i frymëzuar nga dashuria e zjarrtë për atdheun i këndonte plotë me mall e krenari kombëtare, natyrës së mrekullueshme shqiptare, njerëzve të thjeshtë, barinjve dhe fshatarëve që janë njëkohësisht protagonistët kryesorë të poemës së tij dhe që poema i ngrehë lartë si njerëz të punës fizike e mendore. Poema e […]