Categories: HistoriTë gjitha

Transformator antik në Kosovë?! gjetur në malet e Sharrit!

Nga: Besir BAJRAMI

Një objekt misterioz është gjetur rastësisht në malet e Sharrit në Kosovë (mbi 2000 metra lartësi mbidetare), nga fotografi shqiptar Ismet Smaili.
Ky objekt duket si një transformator, por është i mbështjellë me gur e që duket se ka patur një formë të rregullt gjeometrike 8 këndore, por është dëmtuar.
Ekzaminimi laboratorik dhe një dokumentar televiziv është në proces për të gjetur vjetërsinë se kur u krijua ky mekanizëm.
Në qoftë se do të rezultoj se është më i vjetër se shekulli i IX (kur transformatori u shpik), atëherë kemi të bëjmë me një gjetje senzazionale, që mund të jetë i lidhur me ndonjë teknologji të përparuar të kohëve të lashta!

Ancient transformer in Kosovo ?! A mysterious object is found in the Sharr mountains in Kosovo, by the Albanian photographer Ismet Smaili. It looks like a transformer but is wrapped by stone, which seems that was a regular geometric form of 8 angles, but is damaged. A TV documentary and laboratory examination is in process to find out the dating when this mechanism was created. If it’s older than IX century (when the transformer was invented), than we have to do with a sensational artifact, that can be linked with any advanced technology of the ancient times!

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Kush ishte AKILI ? Vetëm gjuha jonë Shqipe, di të zgidhë enigma të tilla!

Nga Aleksandër Hasanas (Mili Butka) Kush ishte AKILI dhe pse quhej ashtu? Vetëm gjuha jonë…

20 hours ago

Shqipja, nëna e gjuhëve indo-evropiane

Në librin e saj “Roli pellazgo-ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve” historiania Elena Kocaqi…

24 hours ago

Lufta e Trojës ishte luftë Pellazgo – Ilire

HISTORIA FLET NËSE DIJMË TA SHKRUAJMË Lexim i librit, të Prof. as. dr. Elena Kocaqit…

1 day ago

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

4 days ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

4 days ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

6 days ago