Categories
Jetë Kuriozitete

Bima e rrallë që kushton 1 mijë euro, gjendet edhe në trojet shqiptare

Tartuf është një bimë e rrallë, që i ngjan patates dhe kërpurdhës dhe ka shijen e djathit dhe qepë të vjetër. Kjo bimë gjendet edhe në malet Kelmendit, Dukagjinit dhe mbas majes së Cukit në Shqipëri, trasnmeton shqip.info. Tartuf gjenden nën tokë në simbiozë me rrënjën e një barishte apo peme, dhe dallohen nga aroma […]

Categories
Jetë Kuriozitete

Fruti që do të shpëtojë botën nga uria

Një frut ekzotik që ka shijen e mishit të derrit mund të jetë zgjidhja për të gjithë njerëzit nëpër botë që vuajnë nga uria. Artocarpus heterophyllus rritet vetëm në jug dhe juglindje të Azisë dhe peshon nga 4.5 deri në 45 kg. Përmban qindra fara që janë të pasura me kalcium, proteina, hekur dhe potas. […]

Categories
Histori Të gjitha

Transformator antik në Kosovë?! gjetur në malet e Sharrit!

Një objekt misterioz është gjetur rastësisht në malet e Sharrit në Kosovë (mbi 2000 metra lartësi mbidetare).
Ky objekt duket si një transformator, por është i mbështjellë me gur e që duket se ka patur një formë të rregullt gjeometrike 8 këndore, por është dëmtuar.