Tag: mister

 • Fruti që do të shpëtojë botën nga uria

  Fruti që do të shpëtojë botën nga uria

  Një frut ekzotik që ka shijen e mishit të derrit mund të jetë zgjidhja për të gjithë njerëzit nëpër botë që vuajnë nga uria. Artocarpus heterophyllus rritet vetëm në jug dhe juglindje të Azisë dhe peshon nga 4.5 deri në 45 kg. Përmban qindra fara që janë të pasura me kalcium, proteina, hekur dhe potas.…

 • Bora në pranverë, kjo është historia e “Po shkunden plakat”

  Bora në pranverë, kjo është historia e “Po shkunden plakat”

  Sipas rrëfimeve nga brezi në brez, ndryshimet e motit në fillim apo në fund të muajit mars lidhen me “mitin e plakave”.Në disa krahina të vendit ky mit kujtohet në fillim të muajit kur marsi i mori ditë borxh shkurtit ç’ka shpjegon edhe arsyen se përse shkurti është muaji më i shkurtër. Ndërsa për krahina…

 • Objekte të lashtësisë me teknologji të pashpjegueshme / FOTO

  Objekte të lashtësisë me teknologji të pashpjegueshme / FOTO

  Në këtë artikull do ju prezantojmë me disa objekte të lashtësisë që për kohën kanë pasur një teknologji shumë të avancuar. Lexoni me kujdes. Artifaktet aerodinamike të Kimbajave, 1000 vjet para erës sonë (Foto 1) Zaret romakë me 10 faqe që nuk përmenden gjëkundi (foto 2 dhe 3) Bateria e Bagdadit, 250 vjet para erës…