mitologji shqiptare

Dodona dhe gjuha shqipe, çelësat e artë të Mitologjisë së Lashtë

Djepi i mitologjisë është Dodona, çelësi i artë i historisë së vjetër; djepi i Pellasgëve është Dodona, e cilësuar njëzëri…

2 years ago

Mbi besimet dhe mitologjinë ilire

Nga : Moikom Zeqo Karl Patsch (1895-1945) ishte arkeolog dhe historian austriak. Qe drejtor i Muzeut të Bosnje-Hercegovinës deri në…

2 years ago

Shqiponja në mitologjinë Shqiptare

Shqiponja është një nga shpendët mitikë më të nderuar nga shqiptarët, e rrethuar prej gjithfarë besimesh e tabush shkruan shqip.info.…

2 years ago

Bora në pranverë, kjo është historia e “Po shkunden plakat”

Sipas rrëfimeve nga brezi në brez, ndryshimet e motit në fillim apo në fund të muajit mars lidhen me “mitin…

2 years ago