Më shum

  Wi-Fi Vrasesi i heshtur qe po na vret ngadale

  Në shoqërinë moderne, çdo njeri është i varur nga interneti. Kjo varësi është bërë edhe më e lehtë me revolucionin e Wi-Fi.

  Tani, falë këtij revolucioni ne kemi mundësinë të shfletojmë në internet kurdo që na u duhet, pavarësisht se ku jemi apo ku po shkojmë, transmeton Telegrafi.

  Por, kur është fjala për sigurinë tonë, kompanitë të cilat i prodhojnë shpërndarësit e Wi-Fi duhet t’i ndjekin disa norma strikte për t’i bërë këto paisje të sigurta për shëndetin tonë.

  Pasijet e wireless si celularët, tabletët dhe laptopët lëshojnë sinjale WLAN (valë elektromagnetike) për t’u lidhur me ruterin.

  Sidoqoftë, këto sinjale shkaktojnë dëme në shëndetin tonë në mënyra të ndryshme.

  British Health Agency ka kryer një studim për të treguar rrezikun që ruterët e sjellin në shëndetin tonë dhe në rritjen e bimëve dhe njerëzve.

  Këto janë disa nga pasojat e WiFi:

  – Probleme me përqendrimin

  – Dhimbje e veshëve

  – Dhimbje të shpeshta të kokës

  – Lodhje kronike

  – Probleme me gjumë

  Sidoqoftë, mbetet ‘fakt i gjallë’ që ne thjesht nuk mund ta shmangim në mënyrë komplete përdorimin e teknologjive më të reja.

  Megjithatë, ju mund t’i kufizoni këto dëme dhe efektet e tyre anësore përmes këtyre mënyrave:

  – Duke i hequr ruterët nga rryma

  – Duke mos i mbajtur ruterët e WiFi në kuzhinë apo dhomë të fjetjes

  – Duke përdorur celularë me kabllo në shtëpi, sepse kësisoj i zvogëloni valët elektromagnetike.

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here