More

  Anijet Pellasgo/Liburne/Ilire

  Shkruan: Shqipe HOXHA

  Liburnia/ Li/Burrnia Madheshtore.Liburnet ne antikitet ishin ndërtuesit madheshtor te anijeve, të modelit me te sotisfikuar te ndërtimit të anijeve në botë -SHH

  Gandeia (Gajeta) është lloji më i hershëm i anijes pellasgo-ilire në detin Adriatik, që ka mbetur në përdorim të vazhdueshëm për katër mijëvjeçarët e plote. Anija është përdorur per peshkim si dhe per transportin detar .

  Galaia (galium, lat. Liburna navis, Gr. Libyrnidas Naus) ishte anije e rende e armatosur nenujore Liburne. Origjinale, galerat Liburniane emer i mbajtur nder shekuj me radhë, për anijet luftarake te armatimit te rende.

  Liburna rotata (anija mbi rrota) mekanike, anije liburne me rrota.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu