Categories: JetëShëndeti

Aronia është ilaç ideal kundër viruseve, shëron aneminë dhe forcon imunitetin

Aronia e pastron trupin nga materiet e dëmshme, përdoret si antioksidues dhe pengon krijimin e radikaleve të lira, shkruan sot shqip.info/

Aroninë shpesh e quajnë bimë të së ardhmes sepse ka funksion të shumëfishtë, e cila ndihmon në përmirësimin e shëndetit tonë. Aronia ndihmon në luftën kundër gripit, ndërsa sugjerohet të konsumohet çdo ditë.

Aronia e pastron trupin nga materiet e dëmshme, përdoret si antioksidues dhe pengon krijimin e radikaleve të lira. Po ashtu konsumimi i rregullt i frutave të aronisë ngadalëson plakjen e organizmit dhe pengon zhvillimin e sëmundjeve kronike dhe jokronike.

Mjekët sugjerojnë konsumimin e përditshëm të aronisë, pra mund ta konsumoni lëngun e tyre ose thjesht ta hani një grusht të këtyre frutave të thara. Nëse e bëni këtë gripi ose viruset e tjerë pa dyshim se do t’ju anashkalojnë,

Këto fruta të malit e mbajnë shtypjen e gjakut në nivelin optimal, ndërsa fillesat e përdorimit të tyre si ilaç natyror lidhen me indianët, të cilët i kanë përdorur kundër ftohjes.

Për fat të mirë viteve të fundit kjo frutë e mrekullueshme ka filluar të kultivohet edhe në Kosovë, prandaj ju mund të gjeni si lëng të freskët të kësaj frute, gjithashtu edhe fruta të thara. Lajmi i mirë është se aronia e prodhuar në Kosovë është cilësuar si e kualitetit shumë të lartë./shqip.info/

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Kush ishte AKILI ? Vetëm gjuha jonë Shqipe, di të zgidhë enigma të tilla!

Nga Aleksandër Hasanas (Mili Butka) Kush ishte AKILI dhe pse quhej ashtu? Vetëm gjuha jonë…

20 hours ago

Shqipja, nëna e gjuhëve indo-evropiane

Në librin e saj “Roli pellazgo-ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve” historiania Elena Kocaqi…

24 hours ago

Lufta e Trojës ishte luftë Pellazgo – Ilire

HISTORIA FLET NËSE DIJMË TA SHKRUAJMË Lexim i librit, të Prof. as. dr. Elena Kocaqit…

1 day ago

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

4 days ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

4 days ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

6 days ago