More

  Banorët mbrojnë ujëvarën/ Dibër, kundër projektit për HEC në lumin e Setës

  Banorët e krahinës së Çidhnës kanë protestuar në Ujëvarën e Sopanikës pas masakrës mjedisore në lumin e Setës.

  Ata kane protestuar në mbrojtje të monumenteve të kulturës. Sipas banorëve në vitin 2002 qeveria e shpalli gryken e Setës monument kulture ndërkohë që projekti i Seta 4, cënon shpellën dhe burimin e Sopanikës.

  Banorët thonë se në këtë zonë po bëhet genocid natyror.

  Pas dhënies me koncesion të lumit të Setës për shfrytëzim në vitin 2010, nga 9 km gjatësi, Seta është devijuar nga rrjedha e shtratit te vet në kanale, tubacione dhe tunele duke shfrytëzuar një pasuri kombëtare dhe duke e tjetërsuar atë.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu