Më shum

  Etiketat nuk informojnë/ Nuk zbatohet ligji që detyron dhënien e informacionit

  Etiketa e produkteve të ushqimeve në vendin tonë nuk ka të gjithë informacionin që kërkon ligjit për etiketimin dhe informimin e konsumatorit.

  Top Channel bleu disa produkte ushqimore pranë një supermarketi në Tiranë, dhe ajo që u vu re është së në këto ushqime mungon informacioni bazë si; origjina e produktit, përkthimi i etiketës në gjuhën shqipe, mos deklarimi i elementëve mbrojtës si konservantët, apo dhe data e skadencës, si është tek nënproduktet e mishit.

  “Duhet bërë një fushatë sensibilizuese nga institucionet përgjegjëse se kjo bukë ka x përmbatje proteine. Në lidhje me djathin është detyrë e prodhuesit se me cfarë e bën djathin, por nga ana tjetër është dhe detyrë e autoriteteve që meren me këtë punë të gjejnë se cfarë ka djathi brënda. Për shembull cazeina është proteina klasike e bulmetit sa është niveli i cazeinës në këtë produkt askush nuk e di pasi prodhuesi nuk e deklaron. “, tha Enriko Cenko, ekspert ushqimi.

  Sipas qytetarëve etiketa është garancia e produktit ushqimore. Duket se ndryshimet e Kodit Penal për sigurinë ushqimore në vendin tonë nuk kanë trembur as prodhuesit dhe as tregtarët./Top Channel

  Latest news

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Related news

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here