Categories: Lajme

Flet tifozi që mahniti Francën: Dashuria dhe sakrifica janë bashkudhëtare

Ai është tifozi më i famshëm i kombëtares shqiptare, pikturuar e shqiponjës dykrenore në Euro 2016 bëri që të pushtonte faqet e para të gazetave ndërkombëtare.
Quhet Besmir Limani ose i njohur si ‘fytyrëshqiponja’. Në një intervistë për “Albinfo.ch”, Limani ka rrëfyer pak edhe nga emocionet e përjetimet e tij para ndeshjes së Kombëtares.

Kështu, theksi vihet ndjeshëm kur situata arrin deri aty saqë braktiset edhe familja e puna, vetëm për të qenë afër Shqipërisë. Limani shprehet se kjo sakrificë bëhet nga shumë shqiptarë, e jo vetëm nga ana e tij.
“Dashuria dhe sakrifica janë bashkudhëtare. Unë nuk jam i vetmi nga Zvicra që udhëtoj gati në çdo ndeshje të Kombëtares, por jemi shumë “shqiponja” që shkojmë për të vetmin qëllim, pra për të përkrahur Kombëtaren dhe për ti motivuar djemtë tanë. Më lart e përmenda sakrificën, pasi për të ndjekur Kombëtaren kudo në Botë duhet lënë puna dhe familja, por ja që dashuria ndaj Kombëtares është diçka më e veçantë dhe deri tani e kemi tejkaluar çdo situatë”, u shpreh Limani.

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Kush ishte AKILI ? Vetëm gjuha jonë Shqipe, di të zgidhë enigma të tilla!

Nga Aleksandër Hasanas (Mili Butka) Kush ishte AKILI dhe pse quhej ashtu? Vetëm gjuha jonë…

20 hours ago

Shqipja, nëna e gjuhëve indo-evropiane

Në librin e saj “Roli pellazgo-ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve” historiania Elena Kocaqi…

23 hours ago

Lufta e Trojës ishte luftë Pellazgo – Ilire

HISTORIA FLET NËSE DIJMË TA SHKRUAJMË Lexim i librit, të Prof. as. dr. Elena Kocaqit…

1 day ago

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

4 days ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

4 days ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

6 days ago