More

  Gramshi me rrethina kostumologjike

  Ne Gramsh dallojme disa rrethina kostumologjike qe jane Sulova, verce, Tomorrica dhe Shpati i Poshtem. Ne pergjithesi, veshjet popullore te rrethinave te Gramshit kane qene perdorur gjer ne luften e Pare Boterore, ndersa pas kesaj kohe nje piese e mire e tyre, vecanerisht veshjet e burrave, u zevendesuan me veshje te kohes, ndikim direkt i veshjeve qytetare.

  Megjithate ne rrethinat e Suloves, Verces dhe Shpatit te Poshtem veshjet popullore jane mbajtur gjere ne pragun e clirimit, madje veshjet e grave edhe ne periudhen pas Luftes II Boterore.
  Veshje Grash:
  VESHJET E GRAVE TE SULOVES
  VESHJA E GRAVE TE VERCES
  VESHJA E GRAVE TE SHPATIT TE POSHTEM
  VESHJA E GRAVE TE TOMORRICES

  Veshje Burrash:

  E BURRAVE TE SULOVES
  VESHJE E BURRAVE TE VERCES
  VESHJE E BURRAVE TE SHPATIT TE POSHTEM
  VESHJA E BURRAVE TE TOMORRICES

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu