More

  Këshilla për studentët ambiciozë: Ja 45 “rregulla të arta” drejt lidershipit!

  Ky manual është shumë i vlefshëm dhe për ata studentë ambiciozë që ndjejnë energji pët t’u bërë “dikushi” në jetë, të jenë lider në të ardhmen jo të largët.

  Ja “rregullat e arta” për ngjitjen në karrierë:

  1 – Mos lër kurrë në hije mësuesin tënd.

  2 – Mos u jep kurrë shumë besim miqve, dhe mësoni të përdorni armiqtë.

  3 – Fshihni qëllimet tuaja.

  4 – Thoni gjithnjë më pak nga sa është e nevojshme.

  5 – Reputacioni ka të bëjë shumë: mbrojeni me jetë.

  6 – Fitoni vëmendjen e të gjithëve me çdo kusht.

  7 – Merrni nga të tjerët atë që duhet të jetë juaja, dhe merrni meritat.

  8 – Sigurohuni që të jenë të tjerët që vijnë tek ju, dhe përdorini nëse është e nevojshme.

  9 – Fitoni me vepra, jo me fjalë.

  10 – Qëndroni larg të palumturve dhe atyre pa fat.

  11 – Bëni që njerëzit të varen nga ju.

  12 – Përdorni ndershmëri dhe bujari për të çarmatosur viktimën tuaj

  13 – Kur kërkoni ndihmë, ngjallni interes te populli, jo mëshirën e tyre.

  14 – Silluni si mik, punoni si spiun.

  15 – Shkatërrojeni armikun aq keq, sa që mos të ketë mundësi të ringrihet.

  16 – Përpiquni “të zhdukeni” për të përmirësuar respektin dhe nderin.

  17 – Kultivoni terror tek të tjerët, të jeni të paparashikueshëm.

  18 – Mos ndërtoni fortesa për t’u mbrojtur, të izolohesh është e rrezikshme.

  19 – Studioni personat me të cilët keni të bëni, mos ofendoni kurrë personin e gabuar .

  20 – Mbroni pavarësinë tuaj.

  21 – Bëjini njerëzit të besojnë se janë më inteligjentë se ty.

  22 – Transformoni dobësitë në forcë.

  23 – Përqendroni forcat tuaja, mos u hallakatni shumë.

  24 – Rikrijoni imagjinatën tuaj.

  25 – Duar të pastra për të qenë gjithnjë të besueshëm.

  26 – Luani me nevojat e njerëzve për të krijuar vazhdimësi.

  27 – Të gjithë admirojnë të guximshmit, asnjë nuk i nderon të turpshmit.

  28 – Planifikoni të gjithë rrugën deri në fund.

  29 – Bëji të tjerët të besojnë se janë ata që zgjedhin.

  30 – Sigurohuni që veprimet tuaja të duken te natyrshme, jo të duken si përpjekje e forte.

  31 – Luani me fantazitë e njerëzve, mësoni t’i shfrytëzoni.

  32 – Gjeni dobësitë dhe emocionet private të njerëzve për t’i përdorur në favorin tuaj.

  33 – Silluni si mbret për t’u trajtuar si të tillë.

  34 – Zotëroni artin e kohës për të menaxhuar ankthin dhe për të treguar siguri.

  35 – Krijoni shfaqje mahnitëse për të pasur një atmosferë të mirë rreth vetes

  36 – Mendoni si të doni, por kini besim vetëm tek disa persona.

  37 – Menaxhoni emocionin dhe zemërimin për të çmendur armiqtë tuaj.

  38 – Refuzoni vaktin e ofruar, më mirë të mos keni borxhe të lëna pezull.

  39 – Ajo që ndodh më parë duket gjithnjë më e mirë dhe më origjinale se ajo që vjen më pas.

  40 – Godit bariun për të shpërndarë delet e tij.

  41 – Punoni për të fituar zemrat dhe mendjet e të tjerëve.

  42 – Lutuni për nevojën për ndryshim.

  43- Kurrë mos u dukni si të përsosur.

  44 – Mos shkoni përtej qëllimit të fitores, mësohuni të ndaleni përpara se të bëni armiq të rinj.

  45 – Mënyra më e mirë për të mbrojtur veten është të jeni fluidë si uji, pa formë.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu