Më shum

  Kishat me veprat e Onufrit/ Nis restaurimi në kishën e Shën Kollit në Shelcan të Elbasanit

  Kisha e Shën Kollit në fshatin Shelcan të Elbasanit do t’i nënshtrohet restaurimit pas evidentimit dhe dokumentimin nga ana e specialistëve të Institutit të Monumenteve të Kulturës.

  Specialistët kanë kryer një inspektim nga ku kanë evidentuar problem si nga ana strukturore ashtu edhe degradime të materialeve.

  Bëhet fjalë për një pasuri të rrallë me piktura të Onufrit të viteve 1554, piktura të cilat po shkojnë drejt degradiumit për shkak të lagështisë që ka ndërtesa.

  Kisha e Shën Kollit konsiderohet një perlë e ardhur nga lashtësia. Ajo është kompetencë dhe nën mbikëqyrjen e Institutit të Monumenteve të kulturës nga ku kërkohet edhe një mbikëqyrje e veçantë.

  Ndërsa Kisha, gjithnjë e më tepër, për pasuri të tilla të rralla, bën apel t’i ketë në kompetencë të saj.
  Onufri ka pikturuar në dhjetëra kisha të zonës së shpatit në Elbasan, një gjë e tillë vazhdon të tërheqë qindra vizitorë çdo vit.

  Është në interesin edhe të banorëve të zonës që kisha, jo vetëm të ruhet, por edhe të lobohet, për të vazhduar të afrojë vizitorë, kryesisht të huaj.

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here