Kultivon kivi në Fier, fermeri tregon sfidat: Idenë ma dhe gruaja

Kultivimi i kivit po rezulton i suksesshëm për fermerët e zonës së Kafarajt në Fier. Një rast i tillë është shembulli i fermerit Mondi Hamataj, i cili prej 5 vitesh kultivon frutin duke premtuar shtimin e sipërfaqeve të mbjella.

Kështu nisi 5 vite me parë iniciativa për të kultivuar frutin e kivit në zonën e Kafarajt në Fier. Mondi Hamataj është një ndër fermerët e parë i cili guxoi të sillte nga Greqia frutin e panjohur në atë kohë për shqiptarët dhe e mbolli në serat e tij

Për Mondi Hamatajn, kultivimi i kivit është një pasion më vete dhe do të vijoje të shtojë sipërfaqen e mbjella./BlkanWeb

By SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *