Categories: AktualitetLajme

Mjeku 79 vjeçar bën gjestin human: Më ktheni në spital. Dua të ndihmoj të sëmurët me Koronavirus!

Gjithmonë e më shumë vijnë lajme pozitive solidariteti, nga ata që për vite me radhë kanë qenë në shërbim të pacientëve.

Gazetari shkodran Agron Isufi sjell rastin e infermierit të spitalit të Shkodrës “Jorgji Karamitri” që do të kthehet në mënyrë vullnetare pranë këtij spitali për të ndihmuar sadopak në këtë situatë emergjence, raporton newsbomb.al.

Infermieri 78 vjeçar ESAT MIRUKU ka dëshirë të ndihmojë, por nuk e ka lejuar kush se është në moshë dhe duhet të ruajë veten, sepse në këtë moshë e kap më shumë virusi, raporton gazetari.

Po kush është Esat Miruku?

E kanë quajtur në spital si pegajmeri i pacientëve, në kirurgji, me një karrierë 44 vjeçare që nga viti 1958 në shërbim të pacientëve dhe ka punuar me disa emra të tjerë të njohur të këtij spitali, Luci Ndoja dhe doktoret Selaudin Mborja, Ramiz Hafizi, Reshit Zusi etj. Në vitin 1966 e cojnë në Gruemirë dhe në vitin 67-73 në qendrën shëndetësore Berdicë, raporton newsbomb.al.

Deri në 79 e dërgojnë në punë në shtëpinë e fëmijëve me të meta mendore dhe më pas si infermier roje në urgjencën e poliklinikës e më vonë në qendrën sanitare Epidemologjike. Vitet e demokracisë e gjejnë në spitalin e qytetit si infermier roje.

“Vlen të theksohet se gjatë punës humane të bërë në spital e kudo, është quajtur pejgameri i spitalit” shkruan gazetari.

Infermieri 78 vjeçar Esat Miruku

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Kush ishte AKILI ? Vetëm gjuha jonë Shqipe, di të zgidhë enigma të tilla!

Nga Aleksandër Hasanas (Mili Butka) Kush ishte AKILI dhe pse quhej ashtu? Vetëm gjuha jonë…

19 hours ago

Shqipja, nëna e gjuhëve indo-evropiane

Në librin e saj “Roli pellazgo-ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve” historiania Elena Kocaqi…

23 hours ago

Lufta e Trojës ishte luftë Pellazgo – Ilire

HISTORIA FLET NËSE DIJMË TA SHKRUAJMË Lexim i librit, të Prof. as. dr. Elena Kocaqit…

1 day ago

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

4 days ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

4 days ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

6 days ago