Ra në gjendje kome dhe udhëtoi në vitin 3906, tregon si do të jetë e ardhmja e njerëzimit

Më 1921, Paul Amadeus Dienach, një mësues zvicerano-austriak me probleme shëndetësore, ra në një gjendje komae që zgjati për një vit.

Gjatë kësaj kohe, vetëdija e tij udhëtoi në të ardhmen dhe hyn në trupin e një njeriu tjetër, i cili jeton në vitet 3906 A.D. Këtu janë parashikimet e asaj që do të ndodhë në Tokë në mijëvjeçarët e ardhshëm.

Në libër, autori tregon se njerëzit e së ardhmes e kuptuan plotësisht situatën e veçantë mjekësore të Dienach, të cilën ata e quanin “rrëshqitje e vetëdijshme”, dhe ata i thanë Dienach sa më shumë gjëra që mundën në lidhje me ngjarjet historike që ndodhën midis 21 dhe shekulli 39.

Kur Dienach zgjohet nga koma e tij, ai e gjen veten përsëri në vitin 1922, por me një sasi të jashtëzakonshme njohurish dhe informacionesh për të cilat mësoi gjatë një viti të tij në të ardhmen.

Duke ditur që ai nuk ka shumë kohë, Dienach vendos të shkruaj një ditar, duke regjistruar gjithçka që mund të mbante mend nga përvoja e tij e mahnitshme.

Çuditërisht, Paul Dienach nuk ishte një autor, poet ose shkrimtar profesionist. Përkundrazi, ai ishte një njeri i zakonshëm që mbante një ditar, asnjeherë me shpresën që ajo të botohej dhe të njihej siç është bërë.

Këto janë parashikimet e Paul Dienach për të ardhmen e njerëzimit.

2000-2300 A.D. Njerëzimi ende po lufton me problemet e mbipopullimit, shkatërrimit ekologjik të mjedisit, pabarazitë ekonomike, sistemin monetar të gabuar, mungesën e ushqimit të duhur për të gjithë njerëzit dhe luftërat e vogla lokale. Njerëzit po jetojnë në këtë garë të ngutshme për mbijetesë financiare atomike pa kohë për të kërkuar zhvillimin e tyre të brendshëm dhe shpirtëror.

Në 2204 A.D. është përfunduar një kolonizim i madh i planetit Mars, prej 20 milion njerëzve. Por në vitin 2265 A. D. një shkatërrim i gjerë natyror i vret të gjithë. Asnjëherë njerëzimi nuk përpiqet të kolonizojë Marsin.

2309 A.D. Si rezultat i problemeve të grumbulluara dhe të pazgjidhura, një katastrofë tjetër e madhe vjen në tokë dhe është lufta e madhe globale. Një pjesë e madhe e qytetërimit pasi e dimë se ajo ndalon së ekzistuari. Shkatërrimi godet si një zhdukje pothuajse kryesisht të racave të verdha dhe të zeza.2396 A.D. Ky ndryshim i madh çon në krijimin përfundimtar të një Parlamenti Global në Tokë të Bashkimit Global të Kombeve ose Shteteve. Por ky Parlament Global, megjithëse zgjidhet përmes votimit nga kombet, nuk është nga politikanë apo biznesmenë, por nga shkencëtarë, teknolog dhe figura humanitare. Paratë siç e dimë se nuk ekzistojnë më. Burimet planetare janë rishpërndarë dhe tani janë të mjaftueshme për çdo person. Është zgjidhur mbipopullimi, klima, ushqimi dhe problemet ekologjike.

Por jo plotësisht problemi delikate i tiranisë. Jeta është e lehtë, dhe njerëzit punojnë gjithnjë e më pak gjatë jetës së tyre. Vitet fillojnë të llogariten përsëri me vitin numër 1, 2396 (si në kohën e Jezu Krishtit). Sidoqoftë, qeveria globale është një formë e totalitarizmit, dhe qeveritë kombëtare kundërshtojnë atë drejtpërdrejt ose indirekt për disa shekuj të tjerë. Njerëzit janë akoma me vetëdije kombëtare dhe nuk e kanë zhvilluar vetëdijen planetare.

Vetëm pas 2-5 shekuj më në fund, ata vepruan. Megjithëse nuk ka pabarazi ekonomike siç i kemi njohur ne, akoma ka pabarazi mbi kontrollin e nivelit të teknologjisë dhe pronave. Njerëzit janë shpirtërisht të dobët dhe të ngadaltë. Kjo “epokë e veçantë e epokës së errët” zgjat deri në 3400.

3382 A. D. Një dukuri e jashtëzakonshme ndodh në njerëzim. Njerëzit njëri pas tjetrit fitojnë papritmas një aftësi të re shpirtërore që mund të quhet hiper-vizion ose hiper intuitë. Një qasje e drejtpërdrejtë te “Drita e madhe Shpirtërore” ose “Njohuri e drejtpërdrejtë” me fuqi krijuese jashtëzakonisht të fuqishme dhe mahnitëse. Është gjithashtu një mutacion i trurit të njeriut.

3400-4000 A.D. Një “Epokë e Artë” e re vjen në njerëzim pas gati 1.000 vjet “epokë të errët”. Tani në qeverinë globale nuk janë më shkencëtarë dhe teknokratë. Atje “Krijuesit Universal”. Personalitete që ndërthurin njëkohësisht cilësitë dhe aftësitë e filozofit, artistit, shkencëtarit, afptit, mistikut, etj. Gjithçka në shoqëri është falas, rrobat, shtëpia, ushqimi, transporti, etj. Nuk ka pronë private, dhe pabarazitë e vetme janë të nder dhe reputacion.

Njerëzit nuk llogaritin më suksesin e jetës së tyre me standardet teknologjike dhe materiale të jetesës, por kryesisht me zhvillimin dhe përmirësimin e tyre emocional, mendor dhe shpirtëror dhe vetë-përmirësimit. Njerëzit punojnë vetëm 2 vjet në tërë jetën e tyre, midis ekuivalentit të 17 dhe 19 vjet. Popullsia e tokës është më pak se një miliardë njerëz, dhe ka një bollëk të produkteve për një jetesë të mirë. Ligjet në shoqëri reduktohen rrënjësisht vetëm në shumë pak, pasi qëllimet negative ose kriminale të individëve në shoqëri pothuajse mungojnë.

Ekzistojnë vetëm tre lloje të ligjeve:

1) Ata që i referohen afatit 2-vjeçar të punës.

2) Ata që i referohen mënyrës se si bëhet trafiku i udhëtimit dhe shpërndarja e mallrave.

3) Ata që i referohen popullatës me madhësi të qëndrueshme demografike (kontrolli i lindjeve).


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *