Më shum

  Duke tejkaluar disponimin negativ

  Ne e dimë se ndonjëherë është mjaft e vështirë për ne të kapërcejmë një shqetësim emocional. Sidoqoftë, nëse do të mund ta rivendosnim shpejt ekuilibrin tonë emocional, duke rivendosur kështu një pikëpamje normale të jetës, do të ndiejmë se po ushtronim një mjeshtëri të madhe gjatë jetës sonë.

  Metoda që na mundëson të rivendosim këtë ekuilibër emocional konsiston në rivendosjen e një gjendje harmonie midis vetvetes sonë dhe Kozmikut. Duke mbajtur periudha meditimi për plotësimin e vetvetes së brendshme, ne mund të rivendosim shpejt paqen e mendjes. Ngjyra, siç e dimë, luan një rol të rëndësishëm në jetën tonë dhe ka një efekt delikate në emocionet dhe vetveten psikike. Muzika gjithashtu ka një efekt jetësor në emocionet tona, kështu që ne duhet të përpiqemi të zgjedhim ato pjesë të muzikës që do të ndihmojnë në krijimin e humorit që duam. Muzika e ndryshme, si ngjyrat e ndryshme, do të krijojnë humor të ndryshëm. Duke eksperimentuar me muzikë dhe ngjyra ne mund të ndihmojmë në vendosjen e humorit që na nevojitet. Duke praktikuar disa nga këto eksperimente me muzikë dhe ngjyra, së bashku me meditimet tona, shqetësimet tona emocionale dhe disponimet negative mund të ndryshohen në një qëndrim më të dëshirueshëm të mendjes.

  Robert E. Daniels, F.R.C., Progresi dhe Zhvillimi i Brendshëm, RC. Maj 1983.

  Latest news

  Për nder të 28 Nëntorit, shqiptarët në Nju Jork brenda natës mbushin lagjet me flamurin kombëtar

  Shqiptarët të cilët jetojnë dhe veprojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës edhe një herë e kanë dëshmuar se janë më të bashkuar se...

  “Qyteti Muze i Beratit”, vendi i ruajtjes së traditës dhe lashtësisë shqiptare

  Nga ADEM LUSHAJ – Deçan – Kosovë Ruajtja e vlerave antike si, shtëpitë, kalldrëmet, rrugicat, pastaj Kalaja, Muzetë e shumta, Lumi “Osum”, ullishtat, “përsheshi me...

  3 Trajtime në shtëpi për të rinuar lëkurën e duarve!

  Duart tona kanë një lëkurë shumë të hollë dhe të ndjeshme. Pikërisht për këtë kërkojnë kujdes të veçantë. Disa faktorë mund ta rrënojnë lëkurën.Për...

  Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut

  Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut Nga: Haxhi MEHMETAJ, arkeolog Nga ky mbishkrim kuptojmë që kemi të bëjmë më një monument varri të...

  Related news

  Për nder të 28 Nëntorit, shqiptarët në Nju Jork brenda natës mbushin lagjet me flamurin kombëtar

  Shqiptarët të cilët jetojnë dhe veprojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës edhe një herë e kanë dëshmuar se janë më të bashkuar se...

  “Qyteti Muze i Beratit”, vendi i ruajtjes së traditës dhe lashtësisë shqiptare

  Nga ADEM LUSHAJ – Deçan – Kosovë Ruajtja e vlerave antike si, shtëpitë, kalldrëmet, rrugicat, pastaj Kalaja, Muzetë e shumta, Lumi “Osum”, ullishtat, “përsheshi me...

  3 Trajtime në shtëpi për të rinuar lëkurën e duarve!

  Duart tona kanë një lëkurë shumë të hollë dhe të ndjeshme. Pikërisht për këtë kërkojnë kujdes të veçantë. Disa faktorë mund ta rrënojnë lëkurën.Për...

  Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut

  Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut Nga: Haxhi MEHMETAJ, arkeolog Nga ky mbishkrim kuptojmë që kemi të bëjmë më një monument varri të...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here