Categories
Kuriozitete Shkenca Shpirtërore

Ju jeni një Mësues Shpirtëror

Pavarësisht nëse e njihni apo jo veten si një master shpirtëror, ju jeni, të paktën nga këndvështrimi ynë. Sepse ju keni zgjedhur mishërimin në këtë moment të jashtëzakonshëm evolucionar. Ju jeni në vijat e para. Ju jeni ata që keni guximin të jeni këtu. Dhe ne ju përkulemi. Nëse jeni duke e përjetuar jetën tuaj […]

Categories
Kuriozitete Shkenca Shpirtërore

Zgjerimi i ndërgjegjes sonë

Gjatë gjithë jetës sonë, vetëdija jonë zgjerohet me marrjen e njohurive dhe përvojës. Në këtë rritje të vazhdueshme të vetëdijes njerëzore qëndron shpresa e botës. Paralelja në botën fizike me këtë zgjerim të vetëdijes gjendet në rritjen ekuivalente fizike të trupit. Një foshnjë është e pazhvilluar, por është jeta dhe trupi i mundshëm që do […]

Categories
Kuriozitete Shkenca Shpirtërore

Duajeni veten tuaj

Mirëqenia përfshin shprehjen e ndjenjave tuaja në një mënyrë të pjekur dhe të përgjegjshme. Emocionet tuaja janë aspekti më i vështirë i zotërimit të qenies tuaj biologjike për të luajtur lojën e jetës brenda këtij sistemi të vetëdijes. Emocionet janë si interpretime muzikore që luhen në një piano të gjatë dy km – ju duhet […]

Categories
Kuriozitete Shkenca Shpirtërore

Duke tejkaluar disponimin negativ

Ne e dimë se ndonjëherë është mjaft e vështirë për ne të kapërcejmë një shqetësim emocional. Sidoqoftë, nëse do të mund ta rivendosnim shpejt ekuilibrin tonë emocional, duke rivendosur kështu një pikëpamje normale të jetës, do të ndiejmë se po ushtronim një mjeshtëri të madhe gjatë jetës sonë. Metoda që na mundëson të rivendosim këtë […]