More

  Restaurohen banesat monument; Berat, po ndërhyhet në zonën e lagjes Kala

  Në Berat disa monumente kulture të kategorisë së parë në lagjen muzeale “Kala” po i nënshtrohen restaurimeve.

  Me një fond prej 2.2 milionë lekësh nga Instituti i Monumenteve të Kulturës do të riparohen fasadat, çatitë e dëmtuara, suvatimet, elementet drusore, apo do te behet edhe zëvendësimi i dritareve dhe elementëve muzealë të dëmtuar etj.

  Restaurimet janë përcaktuar me një grafik të përshtatshëm për muajt e verës që nuk do të pengojë aktivitetin turistik dhe vizitorët.

  Latest news

  Related news

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here