Sofra Dardane bashkon trojet, mbi 1000 artistë dhurojnë spektakël

Ka përfunduar festivali Sofra Dardane, edicioni i 17-të në Tropojë, i cili ndezi atmosferën për 3 net me radhë në stadiumin e qytetit. Në Festivalin e organizuar nga Unioni Artistik i Kombit Shqiptar “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” në stadiumin e lojërave me dorë në qytetin e Bajram Currit, rreth 60 grupe artistike shpalosën vlerat kulturore të zonave që ata përfaqësojnë.

Mbi 1000 artistë nga të gjitha trojet etnike të kombit shqiptar u ngjitën në skenë me datë 10-11-12 qershor dhe festivali u përcoll për orë të tëra nga mijëra qytetarë.

Këngët, vallet dhe meloditë orkestrale që u interpretuan sollën folklorin e të gjitha trevave shqiptare.

“Ky edicion përkoi me 20-vjetorin e çlirimit të Kosovës dhe ka pasur vetëm mbështetjen e Bashkisë së Tropojës pasi është përjashtuar politikisht nga projekti shtetëror nga Ministria e Kulturës”, shprehet kreu i Unionit Artistik të Kombit Shqiptar, njëherazi producent i këtij festivali Azgan Haklaj.

“Një surprizë gjatë festivalit ka qenë edhe momenti kur i është uruar ditëlindja, 45-vjetori Kryetarit të PD së Shqipërisë z. Lulzim Basha i cili është kujdesur për festivalin”, thotë më tej Haklaj.

Sofra Dardane prej 17 vitesh ka bashkuar trojet shqiptare në amfiteatrin sportiv të qytetit të Bajram Currit. Në natën e tretë të festivalit të Sofrës Dardane u ndanë disa çmime. Çmimi i parë iu dha ansamblit Folk Alba Tiranë, i dyti nga ansamblet Krahu i Shqipes Vlorë dhe Ansambli i Elbasanit i ndjekur nga Ansambli i Prishtinës dhe Ansambli Romaja.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *