Më shum

  Zvicra dorëzon kërkesën që shqiptarëve tu vihen vizat

  Holanda dëshiron të rivendosë vizat për shqiptarët. Po Zvicra? Kjo është ajo që kreu i Lidhjes Kombëtare Lorenzo Quadri po kërkon në një interpelancë të dërguar në Këshillin Federal. Quadri rikujtoi se parlamenti hollandez në javët e fundit ka miratuar me shumicë të madhe një mocion për ripërtëritjen e kërkesës për viza për shtetasit shqiptarë që udhëtojnë në zonën Shengen.

  Lëvizja pa viza për shtetasit shqiptarë u shfuqizua në fund të vitit 2010. Që atëherë banorët e Shqipërisë mund të shkojnë në vendet e Bashkimit Evropian dhe në disa vende të tjera thjesht duke deklaruar destinacionin dhe duke dëshmuar të jetë në gjendje të qëndrojnë për kohëzgjatjen e qëndrimit, deri në maksimum 90 ditë edhe me regjistrime të shumta gjatë një periudhe prej gjashtë muajsh.

  “Parlamenti holandez – shkruan Quadri – ka motivuar kërkesën e saj me rritjen shqetësuese të krimit, veçanërisht të tipit mafioz, që vijnë nga Shqipëria. Gjatë debatit, sipas burimeve gazetareske, është theksuar se në Holandë jetojnë gjashtë herë më shumë shqiptarë sesa ato që janë deklaruar zyrtarisht dhe se sipas policisë së Roterdamit mafia shqiptare është organizata më e dhunshme kriminale në atë qytet në vitet e fundit ».

  “Një problem tjetër i ngritur është emigrimi i paligjshëm i shtetasve shqiptarë në Holandë, në veçanti meshkujt e rinj. Kërkesa e Holandës në Komisionin Evropian gjithashtu ndikon në Zvicër, pasi vendi ynë ka nënshkruar marrëveshjet e Shengenit “lexohet në tekstin e interpelancës, e cila i kërkon ekzekutivit të shprehet nëse Zvicra do të mbështesë kërkesën holandeze dhe se si situata është në vendin tonë në lidhje me krimin shqiptar, dhe në veçanti atë të mafias.

  Latest news

  Nipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor

  Kërkojmë ndihmën e SPAK të vendosë drejtësiNipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor Nga : Kadri Malka Në të vërtetë,...

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën ma dëgjoni. Të bashkohemi për këtë komb ku i...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet kënga e cila vjen e realizuar...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN E SHQIPTARËVE...

  Related news

  Nipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor

  Kërkojmë ndihmën e SPAK të vendosë drejtësiNipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor Nga : Kadri Malka Në të vërtetë,...

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën ma dëgjoni. Të bashkohemi për këtë komb ku i...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet kënga e cila vjen e realizuar...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN E SHQIPTARËVE...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here